Pályázatok

GINOP-1.2.9-20 – Hátrányos helyzetű településeken működő

mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03148

Projekt címe: Clean Air System Kft. eszközbeszerzési pályázata

Kedvezményezett: Clean Air System Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 9.999.052,- Ft.

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.11.18

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatási kérelem során beszerezni kívánt eszközök, a csarnok vázak legyártásának elősegítése és a munkafolyamatok megkönnyítése érdekében kerülnek beszerzésre.

A Clean Air System Kft. rendelkezik egy 350m2-es csarnokkal, amelyben a raktározáson kívül hegesztési munkák is zajlanak, ezért a dolgozóik egészségének megóvása kiemelten fontos számukra. A Kemper CleanAir Tower légtisztítót a hegesztési füst és gázok elszívására alkalmaznánk. A légtisztító 6000 m3 levegőt képes megtisztítani óránként, így a hegesztési tevékenység során keletkezett por, füst és gázok azonnal elszívásra kerülnek, így az alkalmazottak egészségkárosodása nem alakulhat ki. A rendszer öntisztító, automatikus funkcióval bír.

A KONECRANES Assistent AS forgó daruk letelepítést követően a méretre vágott munkadarabok anyagmozgatásában játszanak nagy szerepet. A leszabott munkadarabokat a daruk segítségével az összeillesztés helyére lehet mozgatni, amit a hegesztés követ. A daruk segítségével a munkavállalóknak nem kell a sokszor több 10 kilogrammos elemeket puszta kézzel mozgatni, amiket esetenként több emberre is szükség van egy-egy munkamozzanatnál. A daruk segítségével egy alkalmazott képes több száz kilogrammos munkadarabok mozgatására is, ezenfelül a gyártási folyamatok is felgyorsulnak.

Az OMG gyalogkíséretű elektromos üzemű raklapemelő segítségével az elkészült csarnok elemek anyagmozgatása, deponálása, majd azt követően a tehergépjárműre való rakodás válik megoldottá. A Clean Air System Kft. kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelmi előírások betartását és a munkavállalók egészségvédelmét, ezért az elektromos raklapemelő (targonca) a fedett csarnokban is kiválóan használható, mivel nincs károsanyag kibocsátás és nagyszabású hanghatás.

A fejlesztés hatására a jelenlegi munkahelyek megőrzése biztosítottá válik, mivel egységnyi idő alatt több feladatot, kevesebb fizikai erő kifejtésével meg lehet valósítani. Ennek hatására a megrendeléseket a Clean Air System Kft. hamarabb tudja teljesíteni, így több megrendelést tud teljesíteni, aminek következtében árbevétel növekedésre is szert tesz. A munkafolyamatok gyorsításával és a megrendelések minél gyorsabb kielégítésével új munkavállalók bevonását is tervezi a Kft.